"Воювати доведеться американцям": у Зеленського відповіли на заяву Маска

Читать на русском
Автор
2523
Ілон Маск вкотре оскандалився
Ілон Маск вкотре оскандалився. Фото Відкриті джерела

Відмова від підтримки України не закінчить війну, вважають в ОП

Михайло Подоляк відреагував на заяву американського мільярдера Ілона Маска про те, що Україна веде "безнадійну" війну з росією. Радник голови ОП заявив, що якщо наша країна здасться, то в росії тільки зростуть апетити та воювати вже деведеться Америці.

Про це він розповів у своєму Telegram-каналі. За словами Подоляка, якщо росії не дати відсічі, то все може закінчитися Великою війною.

Радник голови ОП зазначив, що Ілон Маск має рацію в тому, що "російська агресія в Україні носить загальнолюдський, цивілізаційний характер у своїй руйнівності". Однак американський мільярдер і подібні йому роблять серйозну помилку, розмірковуючи про те, що здавання України під ніж російського геноциду обернеться нібито кінцем війни й миром. Якщо Україна припинить протистояти росії, а союзники припинять підтримку, то кількість конфліктів у світі лише збільшиться.

"Відмова від підтримки України точно не припинить війну, але неминуче призведе до різкого збільшення конфліктів у всьому світі, кінця епохи міжнародного права, краху міжнародної економіки та тріумфу сил зла", — сказав Михайло Подоляк.

Він додав, що більше не буде правил, а передбачуваність та домовленість країн остаточно зникнуть. Агресори хотітимуть дедалі більше і в рамках Осі зла збільшаться інвестиції у терористів. У результаті це призведе до Великої війни, яка вибухне на кількох континентах. За такого розкладу, ймовірно, доведеться вступити у війну і громадянам США.

Водночас радник голови ОП зазначив, що сьогодні країни несуть відповідальність за майбутнє не лише своє, а й світу загалом. І будь-яка помилка чи сумнів матимуть серйозні наслідки у майбутньому.

"На кожному з нас сьогодні лежить відповідальність за те, яким буде завтра світ. Відповідальність полягає в тому, який сигнал ми транслюємо сьогодні. Будь-які сумніви стають живильним середовищем для агресорів, хвилюючи їхню свідомість думками про слабкість Західного світу. Відлуння цих сумнівів ми бачили в Ізраїлі. Не дайте сумнівам убити надію", — резюмував Михайло Подоляк.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Європарламенті озвучили долю росії після програшу у війні з Україною. Вже розроблено спеціальну стратегію.