Дощі, вітри та "строката" температура: прогноз погоди до кінця тижня (карта)

Читать на русском
Автор
Час парасольок та яскравих дощовиків
Час парасольок та яскравих дощовиків. Фото freepik.com

Погода буде досить незатишною

Практично всю Україну в середу, 25 жовтня, накриють сильні дощі. Крім того, налетить сильний, до штормових поривів, вітер.

Про погоду найближчими днями повідомляє Український гідрометцентр. Синоптик Наталка Діденко розповіла про подробиці синоптичної ситуації 25 жовтня.

Отже, у середу, 25 жовтня, в Україну прийде дощовий та вітряний циклон із заходу Європи. Він принесе помірні, подекуди сильні дощі практично на територію всієї країни, у південній частині вони будуть з проясненнями. Вітер буде з південного сходу, поривчастий, до штормових поривів 15-22 метри на секунду.

"Температура повітря 25 жовтня в Україні вкрай неоднорідна. У південній частині очікується +18 +22 градуси. У північних областях +7 +12 градусів. У східних областях: Харків +8, Луганськ +12, Донецьк +13 градусів. У центральній частині + 10 +14 градусів. У західних областях +12 +18 градусів, у Чернівецькій області до +20 градусів", — прогнозує Діденко.

У четвер, 26 жовтня, дощі продовжуватимуться, але стануть менш інтенсивними, у південному регіоні проглядатиме сонце. Вночі прогнозується 6-15 градусів тепла, вдень стовпчики термометрів покажуть +9+21 градус

Карта погоди на 26 жовтня

У п’ятницю, 27 жовтня, опади також можливі по всій країні, на заході сильніші. Температура повітря буде на рівні попереднього дня.

У суботу, 28 жовтня, дощі можливі у західній частині країни, північних та деяких центральних областях, на решті території України без опадів, мінлива хмарність. Вночі на материковій частині країни очікується +5+16 градусів, вдень стовпчики термометрів покажуть 8-21 градус тепла.

У неділю, 29 жовтня, частину України також накриють дощі, сухо буде лише на півдні та сході, на заході країни опади будуть більш інтенсивними. У нічний час синоптики прогнозують +3 +11 градусів, вдень — 9-21 градус тепла. Найтепліше буде на півдні, а найхолодніше — на півночі та сході.

Карта погоди на 29 жовтня

Нагадаємо, український синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу", чого українцям чекати від погоди до кінця місяця. Він пояснив, що внаслідок встановлення зональних повітряних потоків в Україну активно надходить тепле повітря з території Балканського півострова та країн Середземномор’я.