Авдіївка перетвориться на другий Бахмут? Військовий експерт зробив невтішний прогноз

Читать на русском
Автор
616
рф перекидає під Авдіївку додаткові сили
рф перекидає під Авдіївку додаткові сили. Фото Генеральний штаб ЗСУ

Противник змінює свою тактику на Авдіївському напрямку

Російські окупанти не припиняють наступ на Авдіївку. На цей напрямок противник перекидає додаткові сили.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко. За його інформацією, російське командування розпочало процес перекидання підрозділів зі складу 2-ї та 41-ї загальновійськових армій з Луганської області під Авдіївку.

Коваленко підкреслив, що після провалу першої хвилі наступу, за яку відповідали підрозділи 1АК, а також 20-ї та 150-ї мотострілецьких дивізій зі складу 8-ї ОВА, під Авдіївку було перекинуто 21-у окрему мотострілецьку бригаду зі складу 2-ї ОВА. Крім того, після відсутності серйозних результатів розпочався процес переміщення 15-ї та 30-ї ОМСБр.

"Напередодні російське командування відправило на Авдіївський терикон взвод суїцидників, бойовим завданням яких було встановлення палиці з ганчіркою як символу контролю російських окупаційних військ (РОВ) над об’єктом. Завдання вони виконали, але контролю над териконом як не було, так і немає", — підкреслив він.

Коваленко зазначив, що зараз терикон знаходиться у так званій сірій зоні. За його словами, на даному об’єкті противнику вдалося тільки піднятися північно-східною частиною терикону і поставити там свій прапор.

Знищення прапорів окупантів на Авдіївському териконі

"Але, з іншого боку, вони не просто так тягнуть досить різношерсту біомасу до Авдіївки з інших плацдармів. Найближчим часом очікуються нові хвилі наступів, хоча вони мають свій нюанс, який може зіграти на користь Силам оборони України. А саме – відсутність необхідної технічної компоненти", — написав він.

За прогнозом Коваленка, найближчим часом у районі Авдіївки наступальні підрозділи противника вже не будуть схожі на ті, що спостерігалися 10 жовтня. Він підкреслив, що у наступ переважно підуть маршові батальйони.

Ситуація на Авдіївському напрямі

"Це, у певному сенсі, спрощує процес ураження живої сили. З іншого боку, російське командування перейшло до тактики штурму Бахмута, яку стала застосовувати на 4-й місяць наступу на місто, фактично, на 3-й тиждень наступу на Авдіївку. Тобто, найближчим часом ми побачимо під Авдіївкою те, що спостерігали під Бахмутом із листопада по грудень", — підсумував Коваленко.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що під Авдіївкою окупанти почали використовувати саморобну зброю. Буквально днями помітили техніку, місце якої в музеї – вантажні автомобілі ГАЗ-АА часів Другої Світової війни.