Потепління і не тільки: яких сюрпризів чекати від погоди наприкінці жовтня

Читать на русском
Автор
4710
Якою буде погода в Україні у жовтні
Якою буде погода в Україні у жовтні. Фото Pixabay

Синоптики дали прогноз погоди в Україні на 26-30 жовтня

В Україні погода до кінця жовтня буде мінливою. Найближчими днями очікується багато дощів, але водночас другий місяць осені ще встигне порадувати сонцем та теплом у денний час.

Такий прогноз було опубліковано на сайті Укргідрометцентру. Синоптики прогнозують невелике потепління останніми днями жовтня. А ось у нічний час температура повітря в деяких областях опускатиметься лише до 3 градусів.

У четвер, 26 жовтня, практично на всій території України, крім південних областей, буде дощова погода. В середньому температура повітря триматиметься на рівні від +16 до +20. Вночі стовпчики термометрів впадуть до +8 у середньому, а на півдні — до +11.. +13.

27 жовтня дощі охоплять уже кожну область нашої країни. У північних областях температура повітря вдень підійматиметься всього до +13, у західних – до +14, у південних – до +21, від +15 до +18 у східних та також у центральній частині України.

У суботу, 28 жовтня, знову очікуються дощі у кожній області. При цьому температура повітря залишатиметься приблизно на тому ж рівні, що й на день раніше.

29 жовтня синоптики прогнозують припинення дощів. Наші пращури помітили, що у цей день погода буде похмурою. Водночас помітно почне падати нічна температура повітря. Стовпчики термометрів упадуть до рівня +8 градусів. На півдні очікується до +8, а у східних областях – до +10.

Понеділок, 30 жовтня, потішить українців невеликим потеплінням. У цей день не очікується опадів. Погода буде хмарною. Температура повітря вдень триматиметься на рівні +20...+21 градусів. У східних та північних областях очікується до +16. При цьому вночі в деяких областях може похолодати до +3...5 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптик Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу", на яку погоду чекатимуть українцям до кінця жовтня і чи будуть несподівані сюрпризи.