Ракети вдарили по порту і не тільки: нові подробиці обстрілу Одеси (відео)

Читать на русском
Автор
11919
Одеса після початку повномасштабної війни
Одеса після початку повномасштабної війни. Фото Telegram

Повітряні Сили повідомляли про загрозу ракетного удару

В Одесі було чутно декілька вибухів. Повітряну тривогу в області, як повідомили у Повітряних Силах ЗСУ, було оголошено через загрозу ракетного удару росіян.

Вибухи в місті підтвердили в Одеській ОВА. Одеситів закликають перебувати в укриттях.

"Одеський район, перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги! Це важливо", — зазначив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

17.05 було оголошено повітряну тривогу в Одеській області через загрозу удару ракетами. Моніторингові чати повідомляли про пуски крилатих ракет з акваторії Чорного моря. Там же фіксували активність ворожої авіації в межах Херсонської та Одеської областей.

Карта повітряних тривог станом на 17:32

17.07 пролунав перший вибух в Одесі.

17.10 пролунали повторні вибухи. Моніторингові телеграм-канали вказують, що їх було чутно в області.

За повідомлення моніторингових чатів, ймовірно, є приліт ракети повітряного базування (можливо, Х-31). Водночас по півдню області було випущено керовані авіаційні бомби.

17:44 відбій тривоги оголошено в Одеській області.

18:53 У Силах оборони Півдня розповіли, що окупанти вдарили по Одесі вдень та ввечері протирадіолокаційними ракетами типу Х-31П. У такий спосіб росіяни намагалися виявити системи ППО України та знищити їх.

Внаслідок обстрілу в Одесі та Білгород-Дністровському районі області постраждали адміністративні будівлі та припортова інфраструктура. На щастя обійшлося без постраждалих.

У місцевих Telegram-каналах публікую кадри моменту удару по Одесі. Вибух був такої сили, що в поряд розташованих офісах відчинилися і зачинилися двері.

Обережно на відео ненормативна лексика!

Раніше "Телеграф" писав, що у ніч на вівторок, 21 листопада, росіяни атакували Україну "шахедами", зенітними керованими ракетами С-300 та крилатими ракетами типу "Іскандер-К". Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, було знищено 9 безпілотників та крилату ракету.