Є загиблий: ворог знову влаштував терор "шахедами", один із них долетів до країни НАТО

Читать на русском
Автор
1323
Росіяни атакували Україну БПЛА
Росіяни атакували Україну БПЛА. Фото Колаж "Телеграфу"

Більшість дронів ворога вдалося збити

У ніч проти 7 грудня російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе. Під час цього обстрілу один із російських БПЛА залетів на територію Румунії, яка є членом НАТО.

Ворожий дрон зафіксували поблизу міста Галац. Зробивши коло, він повернувся до повітряного простору України. Інформація про це з’явилася в українських Telegram-каналах та ЗМІ.

Крім того, вночі у пабліках повідомили, що російський дрон також заходив у повітряний простір Молдови, після чого повернувся до Одеської області. Своєю чергою голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у своєму Telegram-каналі сказав про вибухи та прильоти.

"Сьогодні вночі російські терористи майже дві години атакували ударними безпілотниками Ізмаїльський район. Наші сили ППО збили переважну кількість "шахедів", проте, на жаль, є влучення", — написав він.

За словами Кіпера, окупанти атакували саме припортову інфраструктуру Подунав’я. В результаті було пошкоджено складські приміщення, елеватор та вантажівки. Водій однієї з фур загинув.

Вибухи цієї ночі чули також у Хмельницькій області. Глава ОВА Сергій Тюрін зазначив, що це була робота ППО і, на щастя, руйнувань та жертв немає.

"Вкотре дякуємо силам ППО за відмінну роботу. Постраждалим немає. Пошкоджень об’єктів інфраструктури немає", — написав він у Telegram-каналі.

За даними Повітряних сил України, цієї ночі росіяни запустили 18 ударних БПЛА, з яких було збито 15. Зазначається, що загарбники атакували Україну безпілотниками типу "Shahed" з мису Чауда (Крим).

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 4 вересня під час атаки по Україні на території Румунії впав російський безпілотник. Однак влада Румунії спробувала виправдати цю подію.