Депутата Київради Григорія Маленка нагородили почесною військовою медаллю

Читать на русском
Автор
Григорій Маленко Новина оновлена 15 січня 2024, 14:58
Григорій Маленко. Фото facebook Gregory Malenko

Очолюваний Маленком з 2017 року БФ "Дарничани" всі ці роки допомагав громаді столиці, а з початку великої війни активно включився в роботу по підтримці ЗСУ.

Лідера фракції "Голос" у Київраді, депутата й керівника благодійного фонду "Дарничани" Григорія Маленка нагородили почесною військовою відзнакою "Хрест підтримки" першого ступеня. Про це політик і громадський діяч повідомив у себе в Телеграм-каналі "Маленко з Києва".

"Я очолюю Фонд "Дарничани" з 2017 року. З березня 2022 року ми активно включились в роботу по гуманітарному напрямку. А з 2023 року через велику кількість запитів від військових ми почали допомагати в оснащені Сил оборони. За минулий рік ми передали різним підрозділам ЗСУ декілька десятків автомобілів, багато амуніції, засоби захисту, а також те, що було першочергово потрібно. Саме через цю активність командування сил підтримки ЗСУ вирішило відзначити роботу нашого фонду й нагородити заохочувальною відзнакою мою скромну персону. Підтримували, підтримуємо і будемо підтримувати Збройні Сили України! Дякую за довіру!", — повідомив депутат.

Зазначимо, за даними БФ "Дарничани", тільки за 2022 рік широкомасштабного вторгнення Росії, Фонд передав 16 високопотужних (275-750 кВа) генераторів вартістю $1 млн для Києва, щоб безперебійно забезпечувати теплопостачання житла й критичної інфраструктури. Окрім того, для Головного військового госпіталю "Дарничани" передали 6 тонн ліків, обладнання і комплектуючих вартістю 400 тис. євро. А більше 100 багатодітних родин отримали допомогу в $1000 кожна.

Примітно, медаль "Хрест підтримки" вручив Маленку командувач Сил підтримки ЗСУ, генерал-майор Дмитро Герега. Нагороджувати цією відзнакою почали з 2022 року за визначні військові досягнення чи особисті внески у підтримку української армії.

Як повідомлялось, минулого року в Київській міській раді Григорій Маленко ініціював запровадження мораторію на використання бюджетних коштів на другорядні потреби до завершення дії воєнного стану.

Також "Телеграф" раніше писав, що лідер фракції "Голос" у Київраді ініціював створення на лівому березі столиці великої унікальної рекреаційної зони для киян.