Мамай відмовився йти з посади мера Полтави

Читать на русском
Автор
Мамай відмовився йти з посади мера Полтави Новина оновлена 12 червня 2024, 13:38

Мер Полтави Олександр Мамай не визнає припинення своїх повноважень і не збирається залишати посаду міського голови.

Олександр Мамай, якому у п’ятницю, 14 вересня, на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру та достроково припинили її повноваження, заявив, що не визнає рішення депутатів та залишається міським головою Полтави. Про це він заявив під час прес-конференції.

"Хочу заявити: я особисто – діючий міський голова. Ось друк Полтавської міської ради. Знаходиться особисто у мене. Тому якщо зараз хтось заявить, що її вкрали, то це неправда. Усі управління, всі наші установи працюють у штатному режимі. Я не виїжджатиму ні на годину з Полтави. Я не йтиму на лікарняну або у відпустку, я постійно на робочому місці. Мій телефон буде включений 24 години на добу", — заявив О. Мамай. Засідання у п’ятницю він назвав "вакханалією" та спробою захоплення влади у місті.

"Цю псевдосесію я, як міський голова, не визнаю. Якщо хтось чимось не задоволений, нехай звертається до суду", — наголосив О. Мамай. Окрім О. Мамая у прес-конференції взяв участь Ілля Ківа, який називає себе головою Соціалістичної партії. Він зазначив, що О. Мамай його не запрошував, але виступив на підтримку відстороненого мера. У п’ятницю, 14 вересня, на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю та достроково припинили його повноваження. Секретарем міськради, яка виконуватиме обов’язки мера замість позбавленого повноважень О. Мамая, обрали Олександра Шамоту.