Обстріл санітарного автомобіля ЗСУ біля Пісків розслідують як теракт

Автор
Обстріл санітарного автомобіля ЗСУ біля Пісків розслідують як теракт

Кримінальне провадження відкрито за фактом поранення дев'ятьох та загибелі двох військовослужбовців, що вчора потрапили під обстріл з ПТРК бойовиків.

На Донеччині за фактом поранення 9 та загибелі 2 військовослужбовців ЗС України розпочато розслідування за статтею "Теракт".

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Донецької області.

"За процесуального керівництва Красноармійської місцевої прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) КК України", - йдеться у повідомленні. 

На Донбасі бойовики обстріляли санітарний автомобіль ЗСУ (Фото) 

У прокуратурі нагадали, що досудовим розслідуванням встановлено, що 10 березня 2020 року, близько 09:30, на території с. Піски Ясинуватського району Донецької області військовий автомобіль ЗСУ потрапив під мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань "ДНР", що діють під контролем Російської Федерації. В результаті ворожої атаки 9 військовослужбовців зазнали поранень, один загинув на місці та ще один - дорогою до шпиталю.

Хід досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях перебуває на контролі прокуратури області.

У повідомленні зазначили, що з початку 2020 року внаслідок посилення ворожих обстрілів з боку збройних формувань "ДНР" поранено 119 та загинуло 36 військовослужбовців ЗСУ.