СБУ виявила фальсифіковані антисептики сумою на 2 мільйони гривень

Автор
705
СБУ виявила фальсифіковані антисептики сумою на 2 мільйони гривень

На Волині працівники СБУ затримали вантажівку, яка перевозила 20 тон фальсифікованих антисептиків.

На Волині СБУ виявила групу осіб, яка налагодила виготовлення фальсифікованих антисептиків з етилового спирту, який перебуває в незаконному обігу. Вилучили продукції на 2 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

"Прокуратура Волинської області спільно з працівниками СБУ задокументували діяльність групи осіб, які, на думку слідства, налагодили виготовлення з етилового спирту, що перебуває в незаконному обігу, лікарського засобу, нібито призначеного для дезінфекції. Правоохоронці затримали на межі Волинської області вантажівку із 20 т фальсифікованої продукції на суму понад 2 млн грн", — йдеться у повідомленні.

Вказано, що фальсифікат виявили в одному із сіл Ківерцівського району. Сировина для виготовлення підроблених лікарських препаратів не мала противірусної дії, а її використання може бути шкідливою для здоров’я людини. Також там виявили миючі засоби нібито відомих європейських брендів та обладнання й тару для розливу.

На боротьбу з коронавірусом на Волині виділили 120 мільйонів гривень

"На думку слідства, щодня підпільний цех виготовляв до 15 тонн такого „антисептика“ на суму 1,5 млн грн та збував його. Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 204 та ч. 2 ст. 199 КК України, вирішується питання щодо арешту вилученого майна", — повідомили у пресслужбі.

Повідомляється, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли інформацію про порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 321-2 КК України).