Вбивцю відомого миколаївського вченого засудили до 14 років позбавлення волі

Автор
Вбивцю відомого миколаївського вченого засудили до 14 років позбавлення волі

Ця справа стосується вбивства відомого миколаївського вченого Миколи Шитюка.

Центральний районний суд м.Миколаєва виніс вирок 26-річному чоловіку, якого обвинувачено у вбивстві відомого вченого, - 14 років позбавлення волі. Про це повідомила пресслужба Центрального райсуду м.Миколаєва.

«У Центральному районному суді м. Миколаєва постановлено вирок 26-річному раніше судимому чоловіку, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України. Відповідно до обвинувального акту, останній 01.09.2018 року вбив відомого миколаївського науковця. У ході судового розгляду провина чоловіка повністю підтвердилась дослідженими доказами. Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років», - йдеться у повідомленні.

Судовий розгляд у цій справі здійснювався у закритому режимі колегією суддів.

Суд акож вирішив стягнути на користь двох потерпілих компенсацію моральної шкоди у сумі по 500 тис. гривень та матеріальної - у сумі 83 тис. гривень.

У Запоріжжі через Covid-19 помер директор одного з місцевих ринків

Як повідомлялося, 65-річного Миколу Шитюка було знайдено 1 вересня 2018 року в зйомній квартирі зі смертельними ножовими пораненнями. Протягом доби поліція знайшла і затримала підозрюваного. Ним виявився 24 річний раніше судимий родич жертви. Злочин він скоїв на грунті неприязних конфліктних родинних стосунків.

Потерпілий – відомий науковець, він досліджував теми нищення української нації тоталітарним радянським режимом, працював над вивченням фактів масових репресій проти населення Півдня України. Працював у складі редакційно-видавничої групи «Реабілітовані історією» Миколаївської облдержадміністраціії - шукав відповіді на питання, на які радянська влада наклала табу, та оприлюднював справжні факти, які десятиліттями до цього фальсифікувалися і ретельно приховувалися.