Чому важко повністю загасити пожежу під Чорнобилем

Автор
579
Чому важко повністю загасити пожежу під Чорнобилем

Рятувальникам вистачає людських та матеріальних ресурсів для подолання пожеж.

Рятувальники не можуть повністю загасити пожежу в Чорнобильській зоні відчуження з 4 квітня через вітер та великі площі. Про це заявив заступник начальника Головного управління ДСНС України у місті Києві Ігор Шарий на онлайн-брифінгу 17 квітня, відповідаючи на запитання Укрінформу: "Чому так довго не вдається згасити пожежу у Чорнобильській зоні?".

"У Чорнобилі дуже великі площі і, на жаль, погодні умови не дозволяють працювати дуже швидко, тому що вітер роздуває по всій території, у зв'язку із сухою зимою ми маємо посуху. Тому пожежа розвиваєтсья дуже стрімко, дуже швидко, зараз вона локалізована, але на таких площах відбувається тління на місці згарища", — повідомив він.

Шарий уточнив, що рятувальникам вистачає людських та матеріальних ресурсів для подолання пожеж.

На Житомирщині продовжують гасити лісові пожежі (Відео)

Як повідомлялося, у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділи ДСНС спільно з працівниками лісової охорони Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) гасять пожежу, яка виникла ще 4 квітня.

За даними ДСНС, станом на ранок 17 квітня радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,023 мР/год., на КДП "Дитятки" - 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.).