Рятувальники продовжують гасити залишки вогню під Чорнобилем

Автор
593
Рятувальники продовжують гасити залишки вогню під Чорнобилем

Пожежі у Чорнобильській зоні тривають із 4 квітня. Збитки попередньо оцінюються у десятки мільйонів гривень.

Рятувальники ДСНС продовжують гасити осередки загоряння на території лісництв у Зоні відчуження. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

"Станом на 7 год. 26 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території  Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 2 осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково п'ять шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 987 км мінералізованих смуг.

На Київщині горять 20 гектарів очерету, згоріли два будинки

До гасіння залучено 1 тис. 50 осіб та 250 одиниць техніки, з них від ДСНС 1 тис. 17 працівників особового складу та 230 одиниць техніки, у тому числі два вертольоти, якими 25 квітня здійснено 57 скидів – 114 т води (з початку робіт здійснено 2230 скидів – 5 тис. 130 т води).