Мер Черкас Бондаренко: місто чинитиме опір і готове об'єднати Україну (Відео)

Автор
768
Мер Черкас Бондаренко: місто чинитиме опір і готове об'єднати Україну (Відео)

Мер Черкас Анатолій Бондаренко також заявив, що готовий відповідати за рішення про передчасне пом’якшення карантину у місті.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко попередив президента України Володимира Зеленського, що місто чинитиме опір у разі переслідування за рішення пом'якшити карантин в місті, запроваджений з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби.

Про це Бондаренко заявив у відеозверненні, розміщеному на його сторінці у Facebook.

"Черкаси будуть чинити опір, запам'ятайте, Черкаси - вільне козацьке місто. Якщо потрібно буде об'єднати Україну - ми об'єднаємо Україну. Пам'ятайте, ніхто в житті не здолав Черкаси", - заявив Бондаренко.

Він також підкреслив, що очікував від глави держави однакового ставлення до всіх, в тому числі й до членів партії "Слуга народу", однопартійців-бізнесменів, які порушують вимоги карантину.

Мер також додав, що Зеленський саме в Черкасах вперше заявив про намір балотуватися у президенти.

"Ми готові відповідати, але тільки після ваших однопартійців", - додав Бондаренко.

Як повідомляв УНІАН, з 30 квітня міськвиконком Черкас пом’якшив карантинні обмеження. На такий крок влада пішла після численних звернень підприємців, які через карантин виявилися на грані виживання.

Міський голова Черкас Бондаренко заявив, що у місті немає жодної загрози спалаху коронавірусу.

1 травня поліція розпочала кримінальне провадження через пом'якшення владою Черкас карантинних заходів.

Того ж дня на своїй сторінці у Facebook Бондаренко оприлюднив фото з СМС-повідомленнями, в яких його попереджають про арешт, якщо він "не заспокоїть свої таланти". Мер Черкас стверджує, що це повідомлення нібито надіслав йому перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов.

На Київщині знову працюють 13 агропродовольчих ринків

Сьогодні, 2 травня, в Офісі президента спростували твердження Бондаренка про те, що Трофімов нібито надсилав йому СМС-повідомлення. Разом з тим в Офісі президента наголосили, що дії мера та міськвиконкому Черкас мають одержати належну юридичну оцінку.

Водночас Трофімов заявив, що мер Черкас передчасно скасував карантин у місті, щоб підвищити свій рейтинг перед місцевими виборами.