Немчінов прокоментував затвердження перспективного плану Донеччини

Автор
517
Немчінов прокоментував затвердження перспективного плану Донеччини

Кабінет Міністрів затвердив перспективний план формування територіальних громад, у тому числі Сартанської ОТГ.

"Сьогодні на засіданні уряду ми затвердили перспективний план розвитку Донецької області. Це дуже великий крок для області, яка понівечена російською агресією", - про це розповів міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Він також проінформував, що уряд затвердив у тому числі формування Сартанської ОТГ.

"Це - позитивний приклад того, як маленька громада, яка знаходиться біля великого міста, змогла об'єднати навколо себе навколишні села, у тому числі такі, які постійно на слуху: Павлополь, Широкине, Гнутово, Чермалик та багато інших прифронтових сіл", - підкреслив Немчінов.

За його словами, Сартанська ОТГ є прикладом усім, хто втратив можливість на добровільні об'єднання 2016-2018 роках.

Міністр нагадав, що сартанська громада задля об'єднання навіть ініціювала зміни до закону, які дозволили об'єднуватись населеним пунктам поза межами одних адміністративно-територіальних одиниць.

В окупованому Криму зафіксували вже понад 260 випадків коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня Кабінет Міністрів на засіданні затвердив перспективні плани формування територіальних громад Херсонської, Хмельницької та Луганської областей.

Станом на січень 2020 року в Україні створено 1029 об’єднаних територіальних громад з населенням 11,7 млн людей. Перспективними планами формування територій громад покрито 90,3% території країни.