"Суд" у Криму відхилив скаргу на вирок імаму Халілову

Автор
"Суд" у Криму відхилив скаргу на вирок імаму Халілову

У понеділок, 6 липня так званий верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу захисту на вирок Радянського районного «суду» Криму щодо імама Ділявера Халілова. Про це Кримська солідарність повідомляє в Facebook з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

«Адвокат розповів, що суддя залишила у силі рішення суду першої інстанції, навіть не віддаляючись у дорадчу кімнату для обговорення доводів захисників», - йдеться в повідомленні Кримської солідарності.

За словами адвоката Еміля Курбедінова, подібними судовими рішеннями в Криму переслідуються ті священнослужителі, «які не хочуть виконувати будь-які необґрунтовані вимоги влади».

У Кримській солідарності нагадали, що 29 квітня 2020 року рішенням Радянського районного «суду» Криму (суддя Ігор Бражник) імама Ділявера Халілова визнано винним за ч.2 ст. 20.2 КпАП РФ ( «Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян у громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку»). Халілов був оштрафований на 30.000 рублів (11.323 грн) за проведення колективної п'ятничної молитви.

У РФ апеляцію на продовження арешту кримчанина Яцкіна розглянуть 7 липня

Співробітники поліції, які складали протокол, аргументували правопорушення імама тим, що служба проходила у будівлі спорткомплексу, який ще 16 років тому місцева влада передала у користування мусульманам цього селища. До теперішнього часу релігійна громада функціонувала за документами, отриманими при українській юрисдикції.