На Рівненщині місцева влада послабила карантинні обмеження

Автор
551
На Рівненщині місцева влада послабила карантинні обмеження

У Рівненській області комісія з ТЕЗ та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про послаблення карантину і дозволила відкрити фітнес-центри, творчі студії та частково дитсадки.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«На Рівненщині послаблюють карантинні заходи у зв’язку з покращенням епідеміологічної ситуації. Так, в області дозволили роботу закладів фізкультури, спортивних залів, фітнес-центрів для проведення тренувань. Також можуть працювати творчі студії та відкриті майданчики музеїв. Щодо дитячих садочків, то епідеміологічна ситуація дозволяє відкрити заклади лише у 5-ти районах області», - йдеться у повідомленні.

Обов’язковою умовою відкриття закладів є суворе дотримання протиепідемічних заходів.

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов зазначив, що загалом в області виявлення випадків інфікування COVID-19 складає 15,3%, динаміка зростання випадків інфікування – на рівні мінус 25%, завантаженість ліжок становить 33,6%. «Такі показники є нижчими від затверджених урядом норм. Це дозволяє дещо послабити обмежувальні заходи», - сказав він.

За його даними, нині найвища захворюваність на COVID-19 зараз спостерігається у Вараші, Дубно, Рівному, Рівненському, Рокитнівському, Здолбунівському, Гощанському та Березнівському районах.

За попередню добу на Рівненщині виявлено 38 нових хворих на COVID-19. Всього за час пандемії зафіксовано 4270 інфікувань. З них 305 дітей та 530 медичних працівників. Через ускладнення, викликані коронавірусом, зафіксовано 78 летальних випадків. Подолали коронавірус 2195 жителів області.

На Рівненщині виставили на аукціон ділянки для видобутку бурштину

Як повідомлялося, загалом в Україні станом на ранок 7 липня підтверджено 49 607 випадків COVID-19, з них 1283 летальних, 22 193 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 564 нові випадки.

В країні до 31 липня діє адаптивний карантин. Тобто місцева влада може пом’якшувати чи посилювати обмежувальні заходи у залежності від епідемічної ситуації.