СБУ затримала завербованого російською розвідкою українця: відео спецоперації

Автор
СБУ затримала завербованого російською розвідкою українця: відео спецоперації

У Черкаській області 28 липня співробітники СБУ затримали українця, який передавав російським розвідникам інформацію про військові стратегічні об'єкти регіону.

У Черкаській області 28 липня контррозвідники СБУ викрили агента російської військової розвідки - Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

Про це в середу повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Правоохоронці затримали агента, коли той отримував секретну інформацію про один зі складів артилерійських боєприпасів регіону.

Основним його завданням був збір і передача інформації про військові стратегічні об'єкти, повідомляє українська спецслужба.

Крім того, для виконання вказівок російських агентів, найманець намагався залучити до протиправної діяльності військовослужбовця Збройних сил України.

Контррозвідники і слідчі СБУ з'ясували, що шпигунові вдалося вже кілька разів зібрати відомості, в тому числі з обмеженим доступом, про місця розташування артилерійських складів на території регіону, режим їх охорони, перелік і кількість боєприпасів, що зберігаються на них.

Правоохоронці повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України.

Зараз Черкаська обласна прокуратура вирішує питання про звернення до суду з метою обрання йому запобіжного заходу.

Раніше естонська розвідка назвала найбільш ймовірну територію, звідки Росія може вторгнутися в Україну.