У МОН підрахували, скільки випускників шкіл в Україні продовжують навчання

Читать на русском
Автор
У МОН підрахували, скільки випускників шкіл в Україні продовжують навчання Новина оновлена 08 серпня 2023, 11:33

Міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що лише 20% випускників шкіл в Україні продовжують навчання у закладах професійної освіти.

Професійна освіта в Україні сьогодні не престижна – лише 20% випускників шкіл в Україні продовжують навчання у закладах професійної освіти, проти 40% у європейських країнах. Про це розповіла Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич на обговоренні "Якісна професійна освіта як запорука успіху регіонального розвитку" у рамках Форуму місцевого розвитку.

Міністр зазначила, що зараз МОН затвердив проект Концепції реформування професійної освіти, займається розробкою закону "Про професійну освіту" та готує спільний інфраструктурний проект із Європейським Союзом, держава інвестує у модернізацію професійної освіти.

"Заохочування розвитку цього державно-приватного партнерства – наша мета, і ми активно шукаємо шляхи, яким же може бути це заохочення", – додала Гриневич.

День молоді в Україні: вітання Порошенка та Гройсмана

Вона наголосила, що перші кроки у реформуванні професійної освіти робляться вже зараз і ґрунтуються вони на рекомендаціях Європейського Союзу.

Нагадуємо, що з цього року технікуми та коледжі, які готують молодших спеціалістів на базі 9 класів, мають повністю перейти на нові програми профільної середньої освіти, розраховані на 2 роки.