Супермаркети зобов’яжуть будувати туалети для відвідувачів

Читать на русском
Автор
Супермаркети зобов’яжуть будувати туалети для відвідувачів Новина оновлена 04 травня 2023, 12:19

Нова норма зобов’язує мати один туалет окремого типу на 600 кв. м торгової площі для магазинів із площею від 2,5 тис. кв. м.

Міністерство регіональної політики, будівництва та ЖКГ пропонує зобов’язати великі продуктові магазини облаштовувати туалети для відвідувачів, повідомила прес-служба міністерства.

"У діючій ДСП (державній будівельній нормі) прописано необхідність проектування туалетів тільки в таких непродовольчих закладах, як ТРЦ, універмаги, великі магазини одягу чи взуття. Ми хочемо зробити це обов’язковим і для продуктових магазинів, зокрема, великих супермаркетів та гіпермаркетів", — цитується у повідомленні заступника міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

За даними прес-служби, міністерство пропонує проектувати громадські туалети для відвідувачів у супермаркетах, гіпермаркетах, гастрономах та великих продуктових магазинах із торговою площею 2,5 тис. кв. м та більше з розрахунку один санітарний прилад на 600 кв. м торгової площі. Туалетні кімнати повинні бути окремими для чоловіків та жінок та мати універсальну кабіну для людей з інвалідністю.