Українець заразився китайським коронавірусом

Автор
Українець заразився китайським коронавірусом

Українець з коронавірусом пробуде в лікарні мінімум 14 днів.

Українця, який перебував на борту лайнера Diamond Princess і в якого виявили коронавірус 2019-nCoV, госпіталізували до японської лікарні, де він пробуде щонайменше 14 днів. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"На борту лайнера Diamond Princess (який знаходиться на карантині біля берегів Японії) за результатами лабораторних досліджень, в українця, члена команди лайнеру, виявлено гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV.

Зазначена інформація отримана національним координатором Міжнародних медико-санітарних правил в рамках взаємного інформування.

Наразі українець знятий з лайнеру, який перебуває на карантині біля берегів Японії, та перевезений до японської лікарні столичного регіону. Там він буде перебувати в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів. Міністерство охорони здоров’я України буде щоденно поінформоване про стан його здоров’я".

У МОЗ зазначили, що дата повернення українців, які перебувають на лайнері Diamond Princess, іще не визначена. Однак по поверненні "за ними буде встановлено медико-санітарне спостереження".

Також повідомляється, що станом на 9 лютого, серед підтверджених випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV на лайнері громадяни наступних держав: Японії - 28 осіб, США - 14, Австралії - 7, Канади - 7, Гонконгу - 3, Китаю - 2, Нової Зеландії - 1, Філіппін - 5, Аргентини - 1, Великобританії - 1 та України - 1.

Україна готує евакуацію громадян з Уханя

Нагадаємо, у неділю агентство Associated Press повідомило, що в одного українця на борту лайнера Diamond Princess виявили коронавірус. Цю інформацію підтвердили в Департаменті консульської служби МЗС.