Фонд держмайна розробляє реструктуризацію боргу Одеського припортового заводу

Автор
Фонд держмайна розробляє реструктуризацію боргу Одеського припортового заводу

В основу стратегії розвитку ОПЗ покладено сталий розвиток підприємства, забезпечення інтересів держави та працівників.

Фонд державного майна України розробляє механізми реструктуризації боргу Одеського припортового заводу перед кредиторами для подальшого розрахунку з ними.

Про це під час відвідування заводу повідомив заступник голови ФДМУ Сергій Ігнатовський, передає прес-служба фонду.

За словами Ігнатовського, проблема заборгованості не вплине на виробничий процес підприємства.

З 12 лютого "МАУ" збільшує норму перевезення тварин у салоні до 10 кг

Також він додав, що для забезпечення максимально конкурентної приватизації ОПЗ на підприємстві працює інвестиційний радник, діяльність якого сприятиме фінансовому оздоровленню заводу й подальшому залученню інвесторів, щоб гарантувати модернізацію підприємства.

В основу стратегії розвитку ОПЗ належить сталий розвиток підприємства, забезпечення інтересів держави та працівників. Ключові питання відвідування заводу були пов'язані з перспективою функціонування підприємства та проведенням запланованої його приватизації. Ігнатовський запевнив, що держава не допустить реалізації ризиків, пов'язаних з продажем заводу.

"Існують побоювання, що після приватизації завод буде порізано на металобрухт. Поспішаю розвіяти ці страхи – держава пильно стежитиме за дотриманням інвестиційного договору та вживати передбачені законами заходи у разі його порушення", - цитує заступника голови ФДМУ прес-служба фонду.

Як повідомлялося раніше, Одеський припортовий завод входить в число об'єктів великої приватизації в Україні, продаж яких здійснюватиметься із залученням інвестиційних радників.

Довідка. Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з приймання, охолоджування і перевантаження аміаку.