У ЗСУ служить близько 30 тисяч жінок

Автор
У ЗСУ служить близько 30 тисяч жінок

За війни на сході 29 жінок було поранено, 9 - загинули.

На сьогодні у лавах Збройних Сил України служить близько 30 тисяч жінок, із них 902 - старші офіцери.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Генштабу ЗСУ.

Для порівняння, у 2008-2014 роках в армії служили близько 1800 жінок. У 2018 році це показник зріс до 25 тисяч, минулого року — до понад 27 тисяч.

Google присвятив doodle всім жінкам світу (Відео)

Станом на початок березня 2020 року, майже 12 тисяч жінок отримали статус учасника бойових дій.

За війни на сході 29 жінок було поранено, 9 - загинули.

Т.в.о. Командувача об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв у вітальному слові зазначив: “Велика шана жінкам-військовослужбовцям, які нарівні з чоловіками гідно захищають Батьківщину на сході України, демонструючи героїзм, самопожертву та відданість Військовій Присязі. Ми схиляємо голови перед пам'яттю жінок, які поклали своє життя в ім'я України”.

У Генштабі також нагадали, що зараз чимало жінок рядового й сержантського складу служать механіками-водіями, командирами й навідниками танків, БМП, БТР, САУ, ЗРК.

Стало відомо на якому місці знаходиться Німеччина за рівнем зайнятості жінок

Як повідомляв Укрінформ, в Україні та світі сьогодні, 8 березня, відзначається Міжнародний жіночий день.

У 1977 році Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції закликала всі держави проголосити відповідно до їхніх історичних і національних традицій будь-який день року Міжнародним днем прав жінок і миру, створювати сприятливі умови для викорінення дискримінації жінок і для їхнього повного й рівноправного залучення до соціального розвитку. Це рішення ухвалили після закінчення Міжнародного року жінки (1975) і Десятиріччя жінок ООН (1976–1985), які раніше були проголошені Генеральною Асамблеєю.