Шмигаль скликає засідання надзвичайної комісії через коронавірус

Автор
Шмигаль скликає засідання надзвичайної комісії через коронавірус

На засідання комісії будуть розглянуті питання протидії коронавірусній інфекції на території України.

Сьогодні о 15:30 під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбудеться засідання державної надзвичайної комісії з техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де будуть відпрацьовані алгоритми дій щодо стримування поширення коронавірусної інфекції на території Україні.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу в Києві. 

За його словами, під час засідання комісії також "будуть опрацьовані подальші алгоритми наших дій щодо стримування поширення коронавірусної інфекції або запобігання її поширення на територіях, де не зареєстровано жодного випадку".

МОЗ: Україна найближчим часом отримає 50 тест-систем для виявлення коронавірусу

Як повідомлялося, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання був зафіксований наприкінці грудня 2019 року в найнаселенішому місті Центрального Китаю – 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

3 березня 2020 року було підтверджено перший в Україні випадок інфікування новим коронавірусом – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували інфікованого. Пізніше лікарі госпіталізували також дружину чернівчанина. Наразі у неї відсутні будь-які ознаки коронавірусної інфекції.

Станом на ранок 10 березня у світі було зареєстровано 114 тис. 219 випадків захворювання на COVID-19, померли 4 тис. 024 осіб.