МОН надало нові можливості для здобувачів професійної освіти

Автор
МОН надало нові можливості для здобувачів професійної освіти

МОН надало можливості здобувати професійну освіту за всіма формами навчання.

Учні закладів професійної освіти зможуть здобувати її за всіма формами навчання – денною, вечірньою, заочною, дистанційною та мережевою. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

“Зараз у закладах профосвіти застосовують елементи всього трьох видів інституційної форми – заочної, вечірньої та дистанційної. Адже тільки для них частково виписана нормативка. Водночас ми пропонуємо вчитися за мережевою формою, але інструменти, які б дозволяли її повноцінно застосовувати, відсутні. Ми хочемо, щоб сучасна професійна освіта могла відповідати на будь-які суспільні запити, тому варіанти для її отримання мають бути максимально гнучкими. Зараз ми пропонуємо базу, яка дозволить використовувати всі способи для навчання за інституційною формою, а ще – за дуальною”, – розповів заступник міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Зокрема, зазначається, що за мережевою формою учні можуть навчатися у кількох закладах одночасно. Так, один з них – заклад профосвіти – є базовим, інший – підприємство, виробництво або заклад освіти – додатковим. Перед стартом навчання всі учасники мають укласти договір, де б чітко зазначалися права та обов’язки кожної сторони.

Укрпошта почала видавати посилки за посвідченням водія у "Дії"

Після завершення навчання базовий заклад профосвіти проводить кваліфікаційну атестацію учнів та видає диплом.

Положення, що пояснює, як застосовувати кожен вид інституційного навчання у закладах професійної освіти, зареєстроване у Міністерстві юстиції та розміщене на сайті МОН 10 березня.