Як людям з низьким імунітетом вберегтись від коронавірусу

Автор
579
Як людям з низьким імунітетом вберегтись від коронавірусу

Начальник Держпродспоживслужби зазначив, що хворих на коронавірус госпіталізують в окремі від інших інфекційно хворих пацієнтів лікарні.

Люди, які перебувають в групі ризику щодо зараження новим коронавірусом, не мають контактувати з хворими на коронавірус, яких госпіталізують в окремі лікарні. Про це начальник ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан сказав в ефірі ток-шоу "19:00" з Анастасією Дайнод і Ростиславом Сухачовим в ефірі телеканалу ZiK.

"Це дійсно, люди, які відносяться до групи ризику. І це визнано Всесвітньою організацією охорони здоров'я, і китайськими вченими. Це, перш за все, люди літні – старше 70 років. В другу категорію потрапляють люди з хронічними захворюваннями легень, люди, з хронічними серцево-судинними захворюваннями, третє, це онкологічні хворі. А також хворі на інфекційні захворювання, які, дійсно, призводять до нульового імунітету", - розповів Рубан.

Він зазначив, що у Києві до таких хворих вже майже місяць приділяється пильна увага. Майже всі лікарні знають, як працювати, як ізолювати, як лікувати даних хворих.

Що потрібно знати вагітним жінкам про коронавірус

"Основна мета – не допустити внутрішьнолікарняного інфікування в самому госпіталі. Тому в місті Києві визначено сім госпіталів, куди будуть госпіталізуватися ймовірно хворі пацієнти з коронавірусами. І в результаті ніякого контакту не повинно бути з тією уразливою групою, про яку ви говорили", - зазначив Рубан.