Навіщо люди скуповують туалетний папір?

Автор
1076
Навіщо люди скуповують туалетний папір?

Як не дивно, туалетний папір став популярним товаром серед українців та інших народів світу після оголошення пандемії коронавірусу.

Те, що зараз відбувається - відгомін економічних і політичних криз минулих років. Тоді дійсно був дефіцит. У поствоєнні роки в такий кризовий мінімум входили сіль, мило і сірники. Зараз цей набір видозмінився і люди скуповюуть гречку, цукор і туалетний папір.

Туалетний папір скуповують ті, хто пережив кризу в дев'яностих роках. Вони через досвіду пам'ятають, що якщо не взяти, то можна залишитися без неї.

Але "туалетна паніка" є не лише в Україні, а й в інших країнах (ЄС та США).

Справа в тому, що коронавірус "закликає" людей до максимальної гігієни (тут слід згадати маски та антисептики). А туалетний папір дає відчуття контролю над гігієною і чистотою. Ми використовуємо його для того, щоб очиститися. Він пов’язаний з функцією тіла, яка свого роду табуйована.

Також, люди часто використовують туалетний папір як замінник паперовим серветкам і рушникам. Тому в наявності в магазинах і серветки, і рушники. Хоча в Україні лише 10 відсотків користуються паперовими рушниками і 12 відсотків — серветками і одноразовими носовичками.

Більшість людей розуміє, що у скуповуванні немає потреби, але все одно продовжують це робити. Тому що, що коли люди бачать, що інші щось скуповують, вони відчувають потребу отримати те саме. Ще однією причиною є те, що у розумінні людей туалетний папір важко чимось замінити.

3 корисних рецепта із гречки на кожний день

Насамкінець, декілька цікавих домислів із соцмереж, які наштовхують на причини "туалетної паніки":

"Люди не розуміють, що туалетний папір не потрібен, коли нічого їсти".

"Китай був основним постачальником туалетного паперу, ось і люди злякалися, що він зникне через зупинку виробництва (там же карантин)".

"А взагалі, якщо живеш в родині, він може досить швидко закінчуватися".

"А раптом води не буде?"

"Можу припустити, що в СРСР її не було і люди по старій пам'яті бояться її дефіциту".

"Всі скупили гречку, логічно - зараз потрібен туалетний папір".

"Один чихне - четверо обіс..ться".