Денісова вимагає Росію негайно протестувати українських політв'язнів на COVID-19

Автор
Денісова вимагає Росію негайно протестувати українських політв'язнів на COVID-19

Денісова вимагає негайно обстежити українськиї політ в'язнів згідно з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я в умовах пандемії.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової щодо обстеження та тестування українських політв'язнів на коронавірус.

Про це Денісова заявила у Telegram.

Українські політв’язні скаржаться на неналежні умови тримання та ненадання відповідної медичної допомоги, хоча пенітенціарні установи вважаються підсилювачами поширення інфекційних захворювань і є місцями з високим ризиком заражень.

"Всупереч взятим на себе Російською Федерацією міжнародним зобов'язанням, більшість з п'яти тисяч громадян України, які перебувають у пенітенціарних установах РФ та тимчасово окупованого Кримського півострова, не отримують належної медичної допомоги, попри те, що входять до групи особливо незахищених осіб від зараження коронавірусною інфекцією.

В Росії збільшилась кількість інфікованих вірусом COVID-19

Звертаюсь до Москалькової невідкладно вжити заходів, з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я в умовах пандемії коронавірусної інфекції, з метою забезпечення прав ув'язнених громадян України. Зокрема, провести кваліфіковане обстеження з обов'язковим тестуванням на коронавірус, за результатами якого надати необхідну медичну допомогу, відповідно до наявних діагнозів" - написала Денісова

Нагадаємо, з 19 березня у незаконно утримуваного кримського татарина Сервера Мустафаєва підвищена температура тіла, кашель, однак належної медичної допомоги у російському СІЗО він досі не отримує.