Америка виділила на медичну та гуманітарну допомогу Україні 1,2 млн доларів

Автор
Америка виділила на медичну та гуманітарну допомогу Україні 1,2 млн доларів

США надали Україні 1,2 млн доларів на боротьбу з COVID-19: куди підуть гроші.

Уряд США виділив Україні медичну та гуманітарну допомогу вартістю 1,2 млн доларів, аби обмежити розповсюдження COVID-19 на території країни.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) повідомило, на що буде витрачено американську допомогу, повыдомляють на Facebook-сторінці агентства.

"Завдяки щойно оголошеному фінансуванню, USAID допоможе Україні зміцнити механізми лікувальної діяльності, аби звести до мінімуму ризик подальшої передачі вірусу, попередити й обмежити випадки інфікування у медзакладах, підготувати лабораторну мережу до широкомасштабного тестування на COVID-19, забезпечити проведення медіа-кампаній, які інформуватимуть українців про те, як запобігти розповсюдженню вірусу, а також допоможе підготувати групи швидкого реагування, які розглядатимуть випадки захворювання та відстежуватимуть контакти хворих", - йдеться в повідомленні.

МОЗ повідомило про 549 випадків інфікування коронавірусом в Україні

Зазначається, що USAID координує свої дії з урядом України, іншими міжнародними партнерами у сфері надання гуманітарної допомоги та рештою зацікавлених сторін, аби визначити першочергові напрями використання цих ресурсів.