Зеленський звернувся до укранців з проханням придивлятися до інтернет-шахраїв

Автор
Зеленський звернувся до укранців з проханням придивлятися до інтернет-шахраїв

За словами президента, проти зловмисників, які в будь-який спосіб наживаються на пандемії коронавірусу, порушено вже 30 кримінальних справ.

Володимир Зеленський закликав українців не вірити панічним дописам в інтернеті та оголошенням про неіснуючі ліки від коронавірусу. Про це президент України заявив під час свого звернення до українців, яке транслював "112 Україна".

"Сьогодні у заходах з протидії коронавірусу задіяно більше як 20 тисяч працівників поліції та Нацгвардії. Серед іншого вони ведуть боротьбу з неправдивою інформацією про вірус, з онлайн-шахрайством та розповсюдженням медичних засобів сумнівного походження. За цей час знайдено більше як сто дезінформаторів, заблоковано низку інтернет-посилань, які використовували в злочинних цілях, а також – заблоковано банківські рахунки онлайн-шахраїв. За цими фактами розпочато 30 кримінальних проваджень", - зазначив президент.

Також Зеленський закликав усіх громадян бути пильними, користуватись тільки офіційними джерелами інформації, не вірити панічним дописам та оголошенням про "незрозумілі" ліки, які рятують від усіх хвороб.

На коли очікувати пік епідемії в Україні

Нагадаємо, в Україні протягом доби кількість інфікованих коронавірусом зросла на 120 - до 669. Вже 17 людей померло від коронавірусу, ще 10 - вилікувались.