Кілька порад, як пофарбувати яйця на Пасху буряком

Автор
1596
Кілька порад, як пофарбувати яйця на Пасху буряком

За церковною традицією, перед світлим святом Воскресіння Христового кожна сім'я прикладає усю фантазію та зусилля для створення особливого великоднього яйця.

Вони є оберегом та найкращим подарунком друзям. Як пофарбувати яйця буряком – читайте у нашому матеріалі.

Традиційним кольором пасхальних яєць вважається саме червоний, адже він символізує кров Христа. В багатьох областях України існує традиція обміну фарбованими червоними писанками. Ця історія пов'язана з традицією Священного Писання. 

За переказами, до імператорського двору колись не заведено було йти без подарунка. Найбідніші верстви населення приносили в дар звичайне яйце – простий і дешевий подарунок. З таким дарунком прийшла Марія Магдалина, щоб оголосити імператору звістку: "Я бачила Господа! Він воскрес!".

Однак той у відповідь зневажливо сказав: "Скоріше це яйце почервоніє, ніж я повірю, що Христос воскрес", і в цей момент трапилося чудо – яйце вмить змінило колір на червоний. Тоді вражений імператор вигукнув: "Воістину воскрес!" на увесь двір. З того часу усі люди прийняли християнську віру.

Ділимося з вами легким способом, як можна пофарбувати яйця буряком. Розфарбовуючи яйця буряковим соком, можна отримати відтінок від ніжно-рожевого до темно-бордового.

Інструкція, як пофарбувати яйця буряком

1. Потріть буряк на терці чи скористайтеся соковижималкою.

2. Візьміть свіжовичавлений сік буряка і помістіть туди круто відварені яйця.

3. Чим довше яйця будуть стояти у соці – тим насиченіше вийде колір. Також яйця можна залишати на всю ніч у холодильнику в тарілці з соком, тоді вони вийдуть дуже насиченого бордового кольору.

4. Щоб пофарбовані яйця блищали, вийнявши їх з розчину, треба витерти і змастити соняшниковою олією.

Важливі поради для фарбування яєць:

1. Для чітко вираженого кольору треба підбирати яйця з білою шкаралупою.

2. Щоб яйця не тріскалися при варінні від перепаду температури, попередньо дістаньте їх з холодильника. Щоб зберегти шкаралупу цілою, додайте у воду трішки солі. 

Ідеї дизайну інтер'єру до Великодня

3. Перед фарбуванням помийте яйця з використанням соди. Щоб знежирити поверхню, протріть її спиртом.

4. Перед зануренням в розчин яйця можна декорувати гілочками, щільно загорнувши їх в один шар марлі або капрону і скріпивши нитками.