Суд зобов’язав ПриватБанк виплатити понад $250 мільйонів родині Суркісів

Автор
Суд зобов’язав ПриватБанк виплатити понад $250 мільйонів родині Суркісів

18 грудня 2016 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про входження держави в капітал ПриватБанку.

Київський апеляційний суд 15 квітня залишив у силі постанову Печерського райсуду, якою той зобов'язав ПриватБанк виплатити понад 250 млн доларів офшорним компаніям родини Суркісів. Цю інформацію підтвердили у ПриватБанку.

"Київський апеляційний суд 15 квітня відхилив апеляційну скаргу та залишив у силі постанову Печерського райсуду, якою той зобов'язав Приватбанк виплатити понад 250 млн доларів офшорним компаніям братів Суркісів", - підтвердили в банку.

Як повідомлялось, суд кілька разів переносив розгляд справи. Також на попереднє засідання суду з розгляду апеляційної скарги державного виконавця на постанову про виплату офшорам Суркісів 250 млн дол. не покликали юристів ПриватБанку.

Офіс Президента опублікував ролик про коронавірус

Водночас Велика палата Верховного суду призначила на 27 квітня розгляд у справі за позовом родини Суркісів до Національного банку щодо визнання їх пов’язаними з ПриватБанком особами та обміну їхніх вкладів у ПриватБанку на акції.

18 грудня 2016 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про входження держави в капітал ПриватБанку. У межах націоналізації банку його зобов'язання перед пов'язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

17 травня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними з ПриватБанком особами сім'ю Суркісів, а також скасував накази тимчасового адміністратора ПриватБанку, які стосувалися рахунків фізосіб. Родина Суркісів, а також пов'язані з ними особи подали 42 позови проти Національного банку України