Коли в Україні запрацюють метро, спортзали та магазини

Автор
584
Коли в Україні запрацюють метро, спортзали та магазини

Зараз обговорюються тільки попередні плани. Є дві дати: 12 і 18 травня. У ці дні, найімовірніше, реалізують перші етапи послаблення карантину.

В Україні готуються до поетапного послаблення карантину, введеного через епідемію COVID-19.

Згідно з попереднім планом МОЗ, з 12 травня для громадян будуть доступними парки, сквери, зони відпочинку, перукарні, магазини канцелярії, автомийки і веломагазини, спортзали, готелі, кінотеатри й театри.

Наприкінці травня й початку червня повноцінно запрацює метро, ресторани та кафе, заклади культури.

Журналісти зауважують, що відкриватимуть не всі заклади, а ті, які зможуть дотримуватися санітарних вимог. План набуде чинності за умови, якщо в Україні не кількість інфікованих не зростатиме вище за 5% щодня.

З 23 квітня кількість заражень не росте вищими темпами, тож з 3 травня можна робити певні послаблення. Та, як стверджують у Кабміні, на перший крок можна йти лише з 12 травня.

Зараз обговорюються тільки попередні плани. Є дві дати: 12 і 18 травня. У ці дні, швидше за все, реалізують перші три етапи послаблення карантинних заходів.

Українські дипломати виділили мільйони на допомогу медикам

"Повні послаблення будуть тільки після того, коли випадки зараження не виявлятимуться взагалі. Тільки поодинокі випадки. Тоді можна вважати, що коронавірусу в Україні більше немає. Але ніхто у світі не може вам точно назвати таку дату. Ми поки бачимо цілком обнадійливу динаміку. Очікували, що іще минулого тижня буде спалах. 23 квітня у нас було плюс 578 випадків. Це антирекорд. Хороших новин дві: очікувалося, що може бути ще більше; відразу після цього кількість виявлених випадків пішло на спад", – пояснили журналістам у Кабміні.

У Міністерстві охорони здоров'я мають надію, що в Україні можлива стабілізація ситуації із захворюваністю на коронавірусну інфекцію, оскільки українці в цілому дотримуються карантину.