МОЗ: ми готові до можливого наступного піку захворюваності на коронавірус

Автор
МОЗ: ми готові до можливого наступного піку захворюваності на коронавірус

Денис Шмигаль заявив, що українська медицина готова до наступного піку захворюваності на COVID-19, а уряд сфокусується на підтримці бізнесу.

"Наступний пік захворюваності, якщо він буде, медична система зустріне підготовленою. Ринок насичений засобами індивідуального захисту, лікарні готові, люди дисципліновані в тому, щоб дотримуватись санітарних норм. Тепер уряд сфокусується на підтримці малого та середнього бізнесу і стабілізації економічної ситуації", - повідомив Шмигаль на засіданні Ради з питань економічного розвитку України у вівторок.

Шмигаль відзначив важливість співпраці уряду та парламенту під час розробки ініціатив, що стосуються підтримки підприємців.

На нараді також обговорювали представлені урядом п'ять етапів виходу з карантину. Зокрема, було наголошено на тому, що одним з основних чинників відновлення економіки має стати збільшення проведення ПЛР-тестів - до 10 тис. на добу.

Окрім цього, учасники засідання обговорили питання про надання фермерам можливості реалізовувати аграрну продукцію.

В Україні сьогодні до +25, на заході пройдуть дощі

Засідання відбувалося за участю міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашка. Також були голови парламентських комітетів. Зокрема, голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Юрій Арістов, голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко.