МОЗ просить українців ще трохи потерпіти карантин (Відео)

Автор
635
МОЗ просить українців ще трохи потерпіти карантин (Відео)

Міністерство охорони здоров'я України просить не додавати медичним працівникам роботи новими випадками зараження коронавірусом, і ще трохи потерпіти карантинні обмеження.

Відповідний заклик МОЗ розмістило у Facebook.

"Ми часто скаржимося, що втомилися сидіти вдома, носити маски, що маємо відмовитися від розваг на період карантину. Кожного дня тисячі медиків працюють у складних умовах. Ризикуючи власним здоров’ям, вони рятують інші життя. Цілодобово у захисних костюмах та окулярах, забуваючи про втому та власні тривоги. Вони не нарікають і не зупиняються. Допоможіть медикам! Побудьте вдома ще трохи", - закликали у МОЗ.

Як повідомлялося, у зв'язку з епідемією коронавірусу карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року. Якщо до цієї дати не відбудеться спалаху захворюваності, а динаміка буде сприятливою, уряд схвалить перший етап виходу з карантину. Загалос вихід з карантину складатиметься з п’яти етапів.

У рамках першого етапу виходу з карантину, українцям можуть дозволити відвідувати парки, сквери. Буде даний дозвіл на роботу магазинів оптової та роздрібної торгівлі непродовольчими товарами тощо.

2 травня мер Черкас Анатолій Бондаренко попередив Президента України Володимира Зеленського, що місто чинитиме опір у разі переслідування за рішення пом'якшити карантин.

У світі за добу зафіксовано понад 80 тисяч нових випадків COVID-19

Раніше глава МВС Арсен Аваков попередив мера Черкас про жорстке реагування на рішення міськвиконкому про ослаблення карантину, а президент України Володимир Зеленський заявив, що міська влада Черкас має відповідати за рішення пом'якшити карантин раніше встановленого державою терміну.

За даними на 3 травня, в Україні зареєстровано 11913 випадків COVID-19. З них 829 дітей та 2325 медичних працівників. Одужали 1547 осіб. Летальних випадків - 288.