Степанов розповів про перспективи масового тестування на коронавірус

Автор
529
Степанов розповів про перспективи масового тестування на коронавірус

Степанов заявив, що масове тестування буде викликати оманливе відчуття безпеки.

Масове тестування на коронавірус буде викликати оманливе відчуття безпеки, тому людей без жодних симптомів та тих, хто не входить в групу ризику не тестують на цю хворобу. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Вчора у нас було підтверджено 81 випадок хворих у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат. Коли у нас з’явилася перша інформація щодо захворівшого в цьому будинку-інтернаті, відразу були протестовані 182 людини, які перебували в інтернаті, і вихователі і вихованці", - сказав Степанов.

За його словами, серед 81 людини було 53 вихованці.

У ЗСУ за добу зафіксували два нових випадки коронавірусу

"Щодо стратегії тестування, починати тестувати людей без жодних симптомів, або без того, що вони входять в групу ризику, ми вважаємо, що це буде викликати з епідеміологічної точки зору, оманливе відчуття безпеки", - додав міністр.

Нагадаємо, Президенту Володимиру Зеленському на підпис передано Закон про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров’я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.