В Україні дорожчає гречка і дешевшає курятина
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Про це розповів директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" академік НААН Юрій Лупенко.
За місяць в Україні подорожчала низка соціальних продуктів харчування.
Так, досить суттєво зросли ціни на гречку: за місяць – на 17,9%.
"Серед 53 найменувань товарів та послуг, споживчі ціни яких відстежуються Держстатом помісячно, цей показник поступається лише цибулі ріпчастій (+65,26%)", - уточнив науковець.
Подорожчала також картопля (+14,43%), капуста білокачанна (+12,89%) та яблука (+11,27%).
Натомість, досить суттєво впало в ціні філе куряче (-14,21%), птиця (тушки курячі) (-13,51%), сало (-1,46%) та пшоно (-1,22%).
Загалом споживчі ціни у квітні зросли проти березня на 0,8%, а на продукти харчування – на 2,2%, розповів Лупенко.
Нагадаємо, головний виробник країни - компанія МХП ("Наша Ряба") у I кварталі 2020 року збільшила виробництво продукції на 4% і знизила ціну на 11%.
Раніше повідомлялось, що ціна на українську курятину нижча на третину від європейської.