Голова Центру протидії корупції Шабунін заявив про підпал його будинку (Фото)

Автор
653
Голова Центру протидії корупції Шабунін заявив про підпал його будинку (Фото)

Активіст виключає ймовірність газового витоку як причини загоряння: два тижні тому газова служба перевірила в будинку лічильник і всі з'єднання.

Голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін заявив, що невідомі підпалили його будинок в селі Гнідин під Києвом. Про це активіст розповів на своїй сторінці в Facebook.

Підпал здійснили вночі 23 липня 2020 року. За словами Шабуніна, ніхто не постраждав: його з дітьми на той момент не було вдома, а батьки встигли вибігти.

"Слава Богу, сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід", - написав активіст. При цьому глава центру виключає ймовірність газового витоку як причини загоряння: він зазначив, що два тижні тому газова служба перевірила в будинку лічильник і всі з'єднання.

Будинок Шабуніна після пожежі

Також Шабунін запросив журналістів побачити наслідки підпалу і додав, що "благословляє виконавців і замовників", а останніх подякував за мотивацію "працювати ще більше".

У поліції Київської області розповіли, що повідомлення про пожежу в будинку вони отримали близько четвертої години ранку - на даний момент вогонь вже загасили - через пожежу будинок частково пошкоджений.

Правоохоронці зазначили, що вже розбираються з деталями події: на місці йде додатковий огляд, там працюють криміналістична лабораторія поліції Київщини, лабораторія Міністерства внутрішніх справ і експерти пожежно-технічної служби Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Будинок Шабуніна після підпалу

Питання про правову кваліфікацію події в поліції вирішать за результатами проведеної перевірки та аналізу всіх зібраних даних.

Нагадаємо, раніше на Віталія Шабуніна вже тиснули: так, в квітні 2017 року за його будинком пройшов пікет з метою дискредитації активіста. До його організації виявилися причетні люди зі Служби безпеки України.

Крім цього, в червні 2017 року троє офіцерів прийшли до голови Центру з повісткою до військкомату, хоча з 2000 року його визнали непридатним до військової служби за станом здоров'я. На наступний день, коли Шабунін прибув до військкомату, на нього напали і облили з газового балончика.

Режисер фільму "Земляни" відреагував на тероризм у Луцьку

Пізніше на Шабуніна відкрили кримінальне провадження через події у військкомату - йому оголосили про підозру в "нанесенні тілесних ушкоджень журналісту під час виконання ним законної професійної діяльності".

У 2018 році під час акцій біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури активіста закидали тортами і облили зеленкою, через що той отримав опік.