Фонд соцстраху виплатив двом сім'ям померлих від COVID-19 медиків по 210 тис. грн

Автор
Фонд соцстраху виплатив двом сім'ям померлих від COVID-19 медиків по 210 тис. грн

Фонд соціального страхування України профінансував одноразові допомоги у розмірі 210 тис. 200 грн членам родин двох медиків, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19. Про це повідомляє пресслужба ФССУ.

“Фонд соціального страхування України профінансував одноразові допомоги у розмірі 210 тисяч 200 гривень членам родин старшої медичної сестри з Чернівецької області та лікаря-анестезіолога з Одещини, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19. Страхові виплати було перераховано сьогодні, 28 липня, кошти надійдуть на рахунки сімей упродовж декількох банківських днів”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що станом на сьогодні ФССУ профінансував одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у розмірі 210 тис. 200 грн для шести родин, чиї близькі померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків.

 ВООЗ спростовує "сезонність" пандемії коронавірусу

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України затвердив форми заяв на отримання одноразової страхової допомоги медичним працівникам, яким буде встановлено інвалідність внаслідок захворювання на COVID-19, а також членам родин, батькам та утриманцям в разі смерті медичного працівника.

Також нагадаємо, Фонд соцстраху продовжує нараховувати суми витрат на медико-соціальні послуги.