Тепло, але з грозами: синоптик Наталка Діденко дала прогноз погоди на тиждень

Автор
Тепло, але з грозами: синоптик Наталка Діденко дала прогноз погоди на тиждень

Синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в Україні впродовж тижня з 14 по 20 червня 2021 року

Протягом тижня з 14 по 20 червня в Україні потеплішає. Очікується волога погода з локальними короткочасними грозовими дощами. Про це у коментарі виданню "Телеграф" розповіла синоптик Наталка Діденко.

Так, в Україні визначатимуть синоптичну ситуацію атмосферні фронти, через що протягом тижня будуть спостерігатися короткочасні грозові дощі. Як зауважила Діденко, це типове червневе літне явище. Зараз у країні сезон для ідеальних рясних злив із грозами. Крім того, при грозах можливі шквали і навіть град.

Лише у четвер, 17 червня, не очікується істотних опадів на заході та на півночі України. Сухо в північних регіонах буде також 18 червня, у п’ятницю.

Що стосується температури повітря, то тільки в понеділок, 14 червня, буде прохолодно в західних областях: там стовпчики термометра коливатимуться в межах 15-20 градусів тепла. Досить холодно буде й в Карпатах – 14-18 градусів тепла, а на високогір’ї – 5-9 градусів із позначкою «плюс». Але це, додала Діденко, фактично одна прохолодна доба.

"Уже з вівторка, з середи температура повітря там підвищиться. Загалом в Україні скрізь до кінця тижня буде спостерігатися температура повітря в межах 22-26 градусів тепла, - розповіла синоптик. – Зрозуміло, що при сонячному нагріванні, особливо червневому, якщо десь сонце довше посвітить – то можливі й 25-28 градусів".

Наталка Діденко зауважила, що люди, які страждають на легеневі чи серцево-судинні недуги, можуть відчувати зміни атмосферного тиску та перенасичення вологою повітря.

Наталка Діденко: "Вже 30 років повторюю, що я – синоптик, а не ворожка Клавдія і не так званий народний синоптик"

Крім того, синоптик попередила про загрози, які несуть такі літні зливи. Особливо це стосується мешканців великих міст, бо там нерідко є несправними стокові системи.

"Я би радила на цьому тижні завжди обережно дивитися, де ви паркуєте автомобіль, під яким деревом чи бігбордом, в низині чи на висоті. В місті при сильній зливі, навіть якщо це короткочасна злива на 10-15 хвилин, може виникнути неприємна небезпечна ситуація", - пояснила Наталка Діденко.

Синоптик додала, що подібна погода є типовою для цієї пори року, а також закликала дивитися уточнений щоденний прогноз.

Раніше "Телеграф" повідомляв, яке свято 14 червня: народні прикмети і заборони.