У ГПУ розповіли, у чому звинувачують Клюєва

Читать на русском
Автор
У ГПУ розповіли, у чому звинувачують Клюєва Новина оновлена 15 вересня 2023, 10:02

О.Клюєв проходить по кількох кримінальних провадженнях, але розшукується за розгін Євромайдану 30 листопада 2013 р. — заступник генпрокурора.

Колишнього главу адміністрації президента України Андрія Клюєва наразі проходить по ряду кримінальних проваджень, але повідомлено про підозру та оголошено у розшук у зв’язку з причетністю до організації розгону демонстрантів на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

"У нас було зареєстровано кримінальне провадження, і було підготовлено повідомлення про підозру Андрію Клюєву у причетності до організації застосування сили та протидії реалізації права громадян на мирні збори 30 листопада. Ми звернулися до суду та отримали санкцію на його затримання, доставку до суду та оголосили його у розшук", — розповів заступник генерального прокурора України Олексій Баганець в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у ході розслідування кримінального провадження слідчі також встановили причетність Клюєва також до розкрадання державного майна.

"Це епізод по 2008 році, коли Клюєв, ще народний депутат, сприяв виділенню кредиту в сумі 150 млн євро з державного "Укрексімбанку" для підприємства, яке належало йому та його брату з виробництва сонячної енергії. Слідство вважає, що цей кредит було отримано незаконно ", — зазначив заступник генпрокурора.

Крім того, за словами О.Баганця, слідство встановило, що у 2010 році О.Клюєв сприяв отриманню інвестицій від держави у сумі 200 млн грн на розвиток інвестиційного проекту. "З’ясувалося, що ці гроші не були спрямовані на реалізацію цього проекту, а пішли на погашення відсотків за кредитом, який його підприємство отримало у 2008 році для виробництва сонячних батарей. Тобто йдеться не лише про розкрадання державних коштів, а й використання їх не за призначенням", — наголосив він.

Заступник генпрокурора пояснив, що за цими кримінальними провадженнями А.Клюєву підозра ще не пред’являлася.

[news id="737836"]