Пристайко: Щодо моєї можливої відставки, я - професійний дипломат

Автор

Пристайко вважає, що розмови про його можливу відставку сьогодні безпідставні.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що розмови про його можливу відставку на сьогодні не мають підстав, і зазначає, що таке рішення може прийняти тільки президент України Володимир Зеленський.

"Щодо моєї можливої відставки, я - професійний дипломат, я був у різних країнах, працював, змінював роботу. І моя домовленість із президентом Зеленським була від самого початку, що ми працюємо доти, доки я можу бути корисний. Тут немає жодних проблем, якщо хтось змінює, то це має бути президент Зеленський", - сказав він у четвер на брифінгу з міністром закордонних справ Данії Єппе Кофодом, відповідаючи на запитання журналіста.

"Розмови про те, що хтось десь щось хоче змінити, я вважаю, що вони на сьогодні не мають під собою жодних підстав ... Принаймні, я і президент Зеленський про це не говорили", - додав він.

Кабмін може припинити використання поштових і кур'єрських перевезень тютюна

Пристайко також жартома зазначив, що навіть знає можливі кандидатури на свою заміну. "Наприклад, мій друг (глава МЗС Данії Єппе Кофод - ІФ) був би прекрасним міністром закордонних справ України", - сказав він.