Зеленський в Омані: у НАЗК прокоментували "перевірку"

Автор
Зеленський в Омані: у НАЗК прокоментували "перевірку"

НАЗК не перевіряє, а контролює своєчасність подання Зеленським повідомлення про зміни в майновому стані.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило запити до відповідних органів з метою витребування документів, необхідних для проведення контролю своєчасності повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Президентом України Володимиром Зеленським.

"Зазначена процедура витребування документів є необхідною складовою для прийняття рішення щодо проведення контролю своєчасності повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Дані дії проводяться в рамках фінансового контролю над своєчасністю повідомлення про суттєві зміни в майновому стані і не мають жодного відношення до іншої процедури - перевірки декларації суб'єкта декларування", - повідомляє прес-служба НАЗК у п'ятницю.

В агентстві зазначили, що процедура повної перевірки здійснюється стосовно щорічних декларацій, декларацій перед звільненням і декларацій після звільнення з посади осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У НАЗК нагадали, що витрати, здійснені суб'єктом декларування в 2020 році, підлягають декларуванню при наступній кампанії з надання щорічних декларацій, яка триватиме з 1 січня до 1 квітня 2021 року.

"Зараз до 1 квітня триває кампанія з поданням щорічних декларацій за 2019 рік. Згідно з даними Реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Президент України Зеленський В.А. щорічної декларації за 2019 ще не подав", - зазначили в агентстві.

14 лютого народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що НАЗК нібито почало перевірку про невнесення Президентом України Зеленським у свою декларацію витрат на поїздку в Оман на початку 2020 року, посилаючись на відповідь Нацагентства на його депутатське звернення.

Партія Порошенка заявила, що Зеленський має розповісти про свій візит до Оману

"Національне агентство на підставі п.1 ч.1 ст.12 закону України "Про запобігання корупції" направило запити до відповідних органів з метою витребування документів, необхідних для проведення контролю своєчасності надання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Президентом України Зеленським В.А.", - йдеться у відповіді НАЗК Гончаренку, яку він опублікував на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у п'ятницю.