Партія Порошенка заявила, що Зеленський має розповісти про свій візит до Оману

Автор
Партія Порошенка заявила, що Зеленський має розповісти про свій візит до Оману

Громадяни України мають почути правду про візит до Оману і причини затримки із поверненням глави держави до України після збиття українського літака в Ірані.

Президент Володимир Зеленський має особисто і негайно розкрити суспільству всі подробиці свого візиту до Оману. Про це йдеться у заяві партії “Європейська солідарність”, опублікованій у Facebook.

“Володимир Зеленський має негайно особисто розкрити українському суспільству всі подробиці свого таємного візиту до Оману... Щирої відповіді на запитання, які ростуть неначе сніжний ком, вимагають і українці, і наші міжнародні партнери, що особливо важливо напередодні візиту пана Зеленського на Мюнхенську безпекову конференцію”, - йдеться у тексті заяви.

Як зазначається у зверненні, якщо інформація про візит до Оману і надалі "шифруватиметься", “Європейська солідарність” вимагатиме створення у Верховній Раді відповідної тимчасової слідчої комісії.

Відносини України та Євросоюзу мають вийти на якісно новий рівень

“Дуже сподіваємось на те, що Володимир Зеленський зможе аргументовано спростувати підозри в секретній зустрічі з довіреною особою очільника країни-агресора, багатолітнім головою ФСБ і секретарем російського Радбезу. І пояснити, на якій підставі вони користуються спільними чартерами”, - зазначають у “Євросолідарності”.

“Лише погодинна деталізація майже добового зволікання із прибуттям до Києва могла би зняти цілу низку неприємних питань. Формат термінового відео у цій ситуації вважаємо прийнятним”, - заявили у “Євросолідарності”.

5 січня Офіс Президента повідомив, що Володимир Зеленський разом з родиною прибув до Оману рейсовим літаком за власні кошти. Зазначалося, що поїздка була приватною.

"Батьківщина" внесла у ВР законопроект про держреєстрацію суб'єктів лобіювання

13 лютого у програмі "Схеми: корупція в деталях" була оприлюднена інформація, що згідно з інформацією з публічних онлайн-сервісів відстеження повітряних суден, чартерний літак, на якому Зеленський 8 січня терміново повертався зі столиці Оману Маската до Києва, нібито прибув у Оман з Москви. За даними журналістів, цим літаком прибув секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

У цьому зв'язку керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що журналістське розслідування не має жодного об’єктивного твердження та не підкріплене фактами.

Прессекретар Президента Юлія Мендель заявила, що Зеленський ніколи не зустрічався і не розмовляв із секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим.