Зеленський: Необхідні дієві механізми для припинення вогню на Донбасі

Автор
Зеленський: Необхідні дієві механізми для припинення вогню на Донбасі

"Потрібні дієві механізми, за якими припинення вогню відбудеться не на словах, а в реальному житті", - сказав Зеленський на конференції в Мюнхені.

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що необхідні дієві механізми для забезпечення всеосяжного припинення вогню на Донбасі, про що було досягнуто домовленості на зустрічі лідерів країн нормандського формату в Парижі 9 грудня.

"Ми домовилися в Парижі, що підтвердимо прихильність всеосяжного припинення вогню. І відповідну заяву Тристоронньої контактної групи ухвалено 18 грудня 2019 року. Але повну тишу так і не вдалося забезпечити. Майже за 2 місяці зафіксовано понад 400 обстрілів українських позицій, унаслідок яких продовжують гинути наші солдати. Потрібні дієві механізми, за якими припинення вогню відбудеться не на словах, а в реальному житті", - сказав він, виступаючи в суботу на Мюнхенській конференції з безпеки.

Як повідомлялося раніше, Президент України Володимир Зеленський виключив можливість прямого діалогу української влади з представниками окупаційних адміністрацій.

Зеленський: На Донбасі ми будемо вести діалог лише з мирним населенням

Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, яка транслюється на сайті заходу.

"Нас переконують, що таким дієвим механізмом є прямий діалог з так званою "місцевою владою" в ОРДЛО. Ми готові до діалогу з мирним населенням цих територій. Але не з тими, хто не визнаний з точки зору міжнародного права, а отже, не може представляти місцеве населення України", - заявив Зеленський.