Зеленський: Щодня крок за кроком ми рухаємося на шляху до миру

Автор
Зеленський: Щодня крок за кроком ми рухаємося на шляху до миру

"Україна зробить все для проведення наступного саміту в нормандському форматі у квітні 2020 року", заявив Зеленський на саміті в Парижі.

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Україна робитиме все, щоб наступна зустріч у Нормандському форматі відбулася у квітні 2020 року, як це було погоджено на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року.

"Загалом хочу запевнити, що Україна і далі ї робитиме все, щоб наступний саміт глав України, Німеччини, Франції та Росії в Нормандському форматі відбувся в узгоджені терміни, тобто в квітні 2020 року", - сказав він, виступаючи в суботу на Мюнхенській конференції з безпеки.

Зеленський зазначив, що ключове завдання сьогодні – забезпечити неухильне виконання досягнутих у Парижі домовленостей. "Україна готова і працює над цим. Щодня крок за кроком ми рухаємося на шляху до миру. Але це дорога з двостороннім рухом, і ми чекаємо кроків назустріч", - зазначив він. 

Зеленський: Необхідні дієві механізми для припинення вогню на Донбасі

Як повідомлялося раніше, Президент України Володимир Зеленський наголосив, що необхідні дієві механізми для забезпечення всеосяжного припинення вогню на Донбасі, про що було досягнуто домовленості на зустрічі лідерів країн нормандського формату в Парижі 9 грудня.