"Згадайте свою незалежніть": Гончаренко звернувся до жителів Кубані

Автор
"Згадайте свою незалежніть": Гончаренко звернувся до жителів Кубані

Олексій Гончаренко привітав жителів Кубані зі святом і закликав їх згадати про незалежність.

16 лютого 1918 року було проголошено незалежність Кубанської народної республіки, розказав народний депутат Олексій Гончаренко у своєму YouTube-каналі та привітав з цим святом етнічних українців регіону.

"Чому нам важливо пам’ятати про Кубань? Кубань ― це, по суті, ще одна форма української державності. Ця територія споконвіку пов’язана з Україною і українцями. Наша історія не може бути повною без згадки про Кубань, Зелений, Малиновий клини та усі інші землі, заселені українцями.

Водночас, Кубань ― це нагадування про те, що може статися, якщо ми перестанемо чинити спротив. Ідентичність кубанців було стерто у результаті злочинної політики жорстокої асиміляції Кремля, яку він провадив щодо усіх підкорених народів. Традицію справжнього козацтва замінили "ряженими». Тому що козаками не можуть себе називати ті, хто прислуговує кремлівському царю і бореться проти усіх, хто прагне свободи. Росія ― тюрма народів, а Кубань, безумовно, стане нашим "островом свободи", — сказав Гончаренко.

Партія Порошенка заявила, що Зеленський має розповісти про свій візит до Оману

Як повідомлялося раніше, у жовтні народні депутати України на чолі з Олексієм Гончаренком створили депутатське об'єднання, яке опікуватиметься поверненням в українське соціальне та культурне поле етнічних територій, зокрема Кубані.