Зеленський дав два місяці на закриття боргів перед гірниками

Автор
1185
Зеленський дав два місяці на закриття боргів перед гірниками

Президент України бере участь у Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі.

Президент України Володимир Зеленський виступив на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України.

25 лютого 2020 року у Києві відбулася Всеукраїнська нарада працівників вугільної галузі України, на якій розглянуті нагальні шахтарські питання.

На нараду запрошені Президент України, Прем'єр-міністр України, Міністр енергетики та захисту довкілля України, генеральний директор компанії ДТЕК, губернатори та мери шахтарських вугільних регіонів, народні депутати України, роботодавці паливно-енергетичного комплексу України, керівники вугледобувних підприємств, Федерації профспілок України.

Президент України Володимир Зеленський дав два місяці на закриття боргів перед гірниками.

"Я дуже прошу в найближчі два місяці - березень і квітень - закрити всі борги повністю перед шахтарями. Якщо пропустимо хоча б добу, тоді, я думаю, буде справедливо, що весь уряд не отримуватиме зарплати в ці місяці", - заявив він.

Трансляцію наживо вів Офіс Президента.

Також Володимир Зеленський доручив міністру енергетики та захисту навколишнього середовища Олексію Оржелю провести повний аудит вугільних підприємств.

"Корупція на шахті стала однією з причин такої ситуації. Корупція на закупівлі, на зарплатах, обсяги видобутку. Замість модернізації хтось заробляє мільйони. Я доручаю панові Оржелю в найкоротші терміни провести повний фінансовий і кадровий аудит вугільних підприємств, публічно відзвітувати і подати результати аудиту в правоохоронні органи", - заявив він.

Нагадаємо, якби найближчим часом відбувалися вибори, Зеленського підтримали б 40%, партію "Слуга народу" – 36% серед тих хто візьме участь у виборах і визначився.