Разумков скасував міжнародні відрядження депутатів через коронавірус

Автор
725
Разумков скасував міжнародні відрядження депутатів через коронавірус

Станом на 11 березня більш як 119 тисяч осіб по всьому світу заразилися коронавірусом нового типу, 65 тисяч одужали, 4 284 - померли.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про невідкладні заходи із забезпечення сталої роботи парламенту та її органів у зв'язку з поширенням коронавірусу. Про це повідомила заступник голови депутатської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

“Поки Кабмін планує карантинні заходи, голова Верховної Ради вже скасував закордонні відрядження народних депутатів до зміни епідеміологічної ситуації в світі. А при вході до під’їздів Верховної Ради будуть засоби для дезінфекції рук. Сьогодні вийшло розпорядження Дмитра Разумкова”, - зазначила Кравчук.

Свій допис у соцмережі вона проілюструвала відповідною фотокопією документа, підписаного спікером і датованого 11 березня 2020 року.

Згідно з розпорядженням, відповідні заходи запроваджуються у зв'язку із ситуацією, що склалася у світі, у тому числі в країнах Європейського Союзу, внаслідок поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, та з метою запобігання виникненню та поширенню масових інфекційних захворювань.

Разумков: найближчим часом звільнення директора НАБУ Рада не розглядатиме

За інформацією МОЗ, в Україні підтверджено один випадок зараження коронавірусом - у Чернівцях.