Юлія Тимошенко робить сенсаційні заяви про коронавірус

Автор
629
Юлія Тимошенко робить сенсаційні заяви про коронавірус

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що офіційна статистика не відображає всіх випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2 та смертності від нього

Вона закликає створити антикризовий штаб.

Про це вона заявила під час виступу на погоджувальній раді Верховної Ради.

Коронавірус в Україні: зафіксували вже п'ять випадків

"Ми до кінця не усвідомлюємо, перед якою загрозою постала і Україна, і весь світ. За весь час незалежності такої ситуації, коли б об’єдналися смертельна хвороба, – яка оголошена Всесвітньою організацією охорони здоров’я вперше за останні 100 років всесвітньою пандеміє, – з кризою фінансовою й економічною, з війною, яку ведуть проти України, з дуже слабкою економікою і з надзвичайно вразливими фінансами…

Ми не усвідомлюємо, перед якою загрозою існування України ми постали. Я закликаю всіх: відкладіть у сторону всі політичні амбіції, протистояння і бої. Зараз усім треба об’єднатися в антикризовий штаб з однією метою: врятувати Україну і людей.

Я можу сказати як (колишній) прем’єр-міністр, який пройшов і фінансову кризу, і епідемію тоді іншого вірусу: я готова особисто увійти в усі антикризові штаби, які у вас є, – бажано, щоб він був один – і працювати без вихідних і відпочинку, щоб Україну захистити

Є три речі, які треба зробити просто невідкладно, сьогодні. Перше: нам потрібно карантин зробити абсолютним… Карантин перевірити до молекул.

Друге: у нас немає реальної статистики, що у нас робиться з захворюванням – і зараз не час розбиратися, хто в цьому винен. Нам потрібно негайно цю статистику відновити.

Я стверджую – як людина, яка розуміє, що говорить: у нас набагато більше захворювань і набагато більше померлих (ніж каже влада – ред.), але ми цього не знаємо.

Тому наступне, що я пропоную і що треба зробити невідкладно: треба щоб усі засоби масової інформації дали людям знання, по якому телефону звертатися, якщо є підозра навіть на мінімальну температуру або а будь-яку нежить. Йдеться про те, що сьогодні пересічна людина не знає, куди звернутися, щоби провести цей тест вдома, не ходячи до лікарень і лабораторій.

Я прошу владу: зробіть зараз загальну інформаційну лінію повідомлень, , куди людям звертатися і де безкоштовно отримати достовірний аналіз на наявність коронавірусу"

Україна переходить на суворий карантин через коронавірус

Тимошенко також зазначила, що потрібно подбати про людей, які перебувають в ізоляції через підозру на коронавірус, та про батьків, які сидять із дітьми вдома, а також централізовані закупити противірусні препарати та необхідні лікарські засоб.

Вадим Рабінович із "Опозиційної платформи – За життя" також закликав оголосити надзвичайний стан у країні та створити штаб за участю президент, Кабінету міністрів та Верховної Ради.